Politiek, Caraïbische stijl

Arubanen voeren politieke campagnes met hart en ziel. En met een vrolijke versieringen. Ziet u een Nederlandse vrouw voor zich met het logo van haar politieke partij op de nagels? Een Nederlandse man met een jas genaaid van partijvlaggen? Familie die op het zondagse uitje meedoet aan een autoparade? Ik dacht het niet.

Onder al deze vrolijkheid gaan serieuze bedoelingen schuil. Het is een klein eiland, waar iedereen elkaar kent. Politieke voorkeuren gaan hand in hand met patronage. De politicus die uw straat heeft geasfalteerd zodat het zand niet meer de woning in waait heeft natuurlijk een streepje voor. Net zoals die politicus die het nichtje van de buurman aan een baantje als schoonmaakster heeft bezorgd in het bestuurskantoor.

September 2005 gaat de Arubaanse bevolking weer naar de stembus. De regerende partij MEP zal alles inzetten om haar absolute meerderheid te behouden. Maar er zijn dit jaar een recordaantal nieuwe partijen opgericht, waarmee het totaal uitkomt op 9 partijen. Op een eiland van 180 vierkante km met zo'n 100.00 inwoners. Het belooft een felle strijd te worden.

 

Heeft u interesse in een of meer van deze foto's voor een artikel, publicatie of nieuwsbericht? Neem dan contact met mij op.

Nadine SalasBezoek ook eens mijn andere websites:

http://www.aruba-ecards.com
http://www.aruba-apart.nl
http://www.salas.nl